Directeur Zomegnan weg bij Giro d'Italia

Peterselieman

Angelo Zomegnan is niet langer de directeur van de Giro d'Italia. De 56-jarige Italiaan neemt na zeven jaar afscheid van de Italiaanse wielerronde. Dat meldt wedstrijdorganisator RCS Sport vandaag. Zomegnan wordt tijdelijk vervangen door Michele Acquarone, algemeen directeur van RCS Sport. Hij wordt bijgestaan door twee oud-coureurs.

Geruchten over een vertrek van Zomegnan staken de kop op tijdens de afgelopen editie van de Giro. De voormalig journalist werd geprezen vanwege zijn omgang met het overlijden van de Belg Wouter Weylandt, maar kreeg het aan de stok met renners en ploegleiders vanwege de levensgevaarlijke afdaling van de Monte Crostis. De afdaling werd daags voor de etappe geschrapt.

"Er is een eind gekomen aan de weg die ik in 2004 ben ingeslagen", verklaart Zomegnan vandaag in La Gazzetta dello Sport. "Ik denk dat ik een positieve bijdrage heb geleverd aan de internationale uitstraling van de race en aan de economische structuur."

Zomegnan blijft aan RCS verbonden als adviseur. Daarnaast zal hij zich bemoeien met de organisatie van het WK wielrennen van 2013, dat in Florence wordt gehouden.