'Singleplayer-games moeten goedkoper worden'

Redactie

Spellen zonder multiplayer-mogelijkheden moeten goedkoper worden om succesvol te kunnen zijn. Dat zegt Shadows of the Damned-producent Massimo Guarini in gesprek met de website Gamespot. Volgens hem moeten ontwikkelaars zich nu in allerlei bochten wringen om gamers uren zoet te houden met een singleplayer-spel.

"Een game wordt niet minder boeiend wanneer het geen optie voor meerdere spelers heeft. Het is alleen zo dat gamers er net zoveel geld voor betalen. Daarom doen we er alles aan om een spel vol te stoppen met extra mogelijkheden, bonussen en uitdagingen om het dure prijskaartje te kunnen verantwoorden", aldus Guarini.

Volgens Guarini zit de oplossing in het goedkoper produceren van singleplayer-games. Met lagere productiekosten kan een spel goedkoper in de winkel worden gelegd en zouden gamers eerder tevreden zijn met een avontuur dat minder lang duurt dan een spel met multiplayer-mogelijkheden.

Het deze maand verschenen singleplayer-avontuur Shadows of the Damned heeft ondanks goede recensies dramatisch verkocht. Volgens Guarini ligt dit vooral aan het feit dat de game geen promotiecampagne heeft gehad. Het geld dat hiervoor was gereserveerd is uiteindelijk opgegaan aan het productiebudget.


'Singleplayer-games moeten goedkoper worden' (Foto: Novum)