Van Bronckhorst bewierookt visie Van Gastel

Olga Kroeders

Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel zullen aankomend seizoen wederom nauw samenwerken. Dat deden zij vorig jaar ook. Van Bronckhorst is geïmponeerd.

Het tweetal zal Ronald Koeman assisteren bij het eerste van Feyenoord. Van Bronckhorst verbleef gisteren, tijdens de eerste training onder Koeman, nog in de Verenigde Staten. "Maar ik heb wel contact met Ronald Koeman gehad en met Jean-Paul van Gastel heb ik in het afgelopen jaar heel nauw samengewerkt, toen ik bij hem stage liep in de jeugdopleiding van Feyenoord."

"Ik heb daar kennis kunnen maken met zijn voetbalvisie en hoe hij werkt met de beste jeugdspelers van de club. Daar heb ik bewondering voor gekregen. De visie van Van Gastel is geweldig", aldus een lovende Gio in De Telegraaf.

"Het gaat vooral om het ontwikkelen van de talenten die Feyenoord als club in huis heeft en die doorstromen vanuit de jeugd. Daar moet het hardste aan worden gewerkt en dat wordt bepalend voor het op een hoger plan brengen van de club. Ik ken Ronald al heel wat jaren, heb met hem samengespeeld en denk dat zijn ervaring de spelers kan helpen."