FC Twente mist Ruiz tegen FC Vaslui

Sjors (Sj0rSz)

FC Twente speelt dinsdagavond zijn eerste duel in de derde voorronde van de Champions League. De Tukkers moeten het daarbij zonder Bryan Ruiz stellen. De aanvaller is geblesseerd en moet de wedstrijd tegen FC Vaslui missen.

"Hij wordt behandeld op het Trainingscentrum in Hengelo," aldus trainer Co Adriaanse, die met deze uitspraak naar de situatie rondom Ruiz refereerde. "Zondag heeft Ruiz vrij lang meegetraind, maar is hij toch vroegtijdig gestopt omdat hij last kreeg. Dat was voor ons onverwacht. We hopen dat hij spoedig herstelt."

Naast de afwezigheid van Ruiz zijn ook Denny Landzaat en Dario Vujicevic niet inzetbaar. Ook Dwight Tiendalli mist het Champions League-duel met FC Vaslui. De verdediger zit namelijk een schorscing uit. Tim Cornelisse en Willem Janssen, de nieuwe aanwinsten van de Tukkers, behoren wel tot de selectie. Dat geldt ook voor Steven Berghuis, die onlangs naar de selectie doorstroomde.

Overigens riep Adriaanse alle supporters van FC Twente op naar het Gelredome in Arnhem te komen. De club uit Enschede speelt in Arnhem, omdat de eigen Grolsch Veste nog altijd niet beschikbaar is. Een deel van het dak stortte aan het begin van deze maand geleden namelijk in. "Wij spelen voor het publiek, dat is altijd mijn filosofie geweest en dat geldt nu ook. Het publiek is belangrijk voor ons, in een leeg stadion is de entourage stukken minder," besloot de trainer.