Man vast om dreiging met aanslag wielercriterium

Redactie

Een 59-jarige man is gearresteerd voor het dreigen met een aanslag rond het wielercriterium in de Brabantse plaats Boxmeer. De man uitte zijn bedreigingen in een e-mail aan een landelijk dagblad. Ook burgemeester van Boxmeer Karel van Soest en de politie werden in de mail bedreigd. Dat meldt de politie maandagavond.

In het bericht schreef de man uit Boxmeer dat er bij het wielercriterium, dat traditioneel de dag na het einde van de Tour de France verreden wordt, veel doden zouden vallen. Het bericht werd maandagmorgen om 11.34 uur verstuurd. De redactie van de krant seinde de politie in. Door het adres van de afzender wist de politie snel wie de e-mail verstuurd had.

De man kon twee uur na verzending in zijn woning worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en wordt donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Uit het onderzoek is gebleken dat het niet nodig is om extra maatregelen te nemen bij het criterium. De wedstrijd wordt maandagavond zoals gepland verreden. De verdachte zal donderdag voor de rechter-commissaris geleid worden.