Randy Quaid: Ik ben geen crimineel

dekatophetspek

Randy Quaid wil graag terugkeren naar de Verenigde Staten om zijn filmcarrière te herstarten, maar heeft het gevoel dat "de deur voor zijn neus is dichtgeslagen" door de Amerikaanse autoriteiten die hem willen arresteren.

De Independence Day acteur en zijn vrouw Evi moesten Amerika ontvluchten nadat er een arrestatiebevel was uitgevaardigd tegen het tweetal. Quaid en zijn vrouw werden beschuldigd van vandalisme en het onrechtmatig betreden van een gasthuis, van een landgoed wat voorheen van de Quaids was. Het echtpaar vroeg asiel aan in Canada, waar Evi's vader vandaan komt, en deze werd verleend aan de acteur en zijn vrouw.

Gezagsvoerders van Santa Barbara County in Californië probeerden het stel uitgeleverd te krijgen, maar het verzoek werd afgewezen. Randy Quaid voelt zich verslagen door het idee dat hij niet naar Hollywood terug kan keren zonder in problemen te komen met de arm der wet.

In een interview met AP zegt de acteur: "Ik voel me het land uitgejaagd en dat ze de deur achter me dicht hebben geslagen. En waarvoor? Een stel nep beschuldigingen over inbraak en vandalisme? Santa Barbara kan maar beter vroeg naar bed gaan want de Quaids zijn nog niet klaar met je."

"Wat ik het liefst zou zien van alles, is dat er over mij in de media wordt gesproken en geschreven over mijn werk als een acteur. Dat is wat ik doe. Ik ben geen crimineel." aldus Randy Quaid.