Amy Winehouse bestormt Nederlandse hitlijsten

Jordy Kruse

Amy Winehouse bestormt na haar dood opnieuw de hitlijsten. Een woordvoerder van Gfk Dutch Charts, dat de Single en Album Top 100 bijhoudt, voorspelt dat de zangeres deze week met vijf nummers in de lijst staat.

In een tussenstand van maandag staan inderdaad vijf nummers van de zaterdag overleden Winehouse in de hitlijst. Het hoogst genoteerde nummer van de jazz- en soulzangeres is Valerie, dat voorlopig op de elfde plek staat.

De Single Top 100 is gebaseerd op de verkopen van singles en legale downloads van liedjes. In Groot-Brittannië werden de albums van Winehouse de afgelopen dagen 37 keer meer verkocht dan voor haar dood, zo meldt de Official Charts Company, dat de Britse hitlijsten bijhoudt.

Over de release van het derde album is nog niks bekend. Het album werd al meerdere keren uitgesteld, mede door de drank- en drugsproblemen van Winehouse. Volgens geruchten wilde de platenmaatschappij het album niet uitbrengen voordat de zangeres compleet afgekickt was. Waarschijnlijk moeten haar ouders nu beslissen of het album uiteindelijk wordt uitgebracht.