Levchenko vindt emplooi in Australië

Olga Kroeders

Evgeniy Levchenko heeft in het Australische Adelaide United een nieuwe club gevonden. De 33-jarige Oekraïner tekent voor een seizoen bij de club uit de A-League. Dat melden de Australiërs op hun website. De Nederlander Rini Coolen is hoofdtrainer van de club uit het zuiden van Australië. Afgelopen seizoen eindigde Adelaide als derde in de competitie om vervolgens in de halve finale van de play-offs te sneuvelen.

Levchenko zat zonder club nadat zijn contract bij het gedegradeerde Willem II afliep. Eerder speelde de controlerende middenvelder, die acht keer voor de Oekraïense nationale ploeg uitkwam, in Nederland voor Vitesse, Helmond Sport, Cambuur Leeuwarden, Sparta en FC Groningen. Daarna speelde hij twee seizoenen bij Saturn Moskou in de Russische competitie voor hij naar Willem II kwam.

Coolen stelt op de website van zijn club dat hij het nodige verwacht van Levchenko, die zaterdag in Adelaide zijn opwachting maakt. "Hij is een controlerende middenvelder met veel ervaring en hij kan ook als linksbenige centrale verdediger uit de voeten. Wetende dat hij fysiek sterk is en goed voor zijn lichaam heeft gezorgd, heb ik vertrouwen dat hij iets toe kan voegen aan ons team."