Game of the Decade-toernooi - Dag 8

Kevin (KoosyNL)

Vandaag dag acht van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Assassin's Creed 2
Het vervolg op het langverwachte eerste deel. Je speelt als Ezio in het 15e-eeuwse Italië waarbij je het moet opnemen tegen de zeer machtige Borgia-familie. Natuurlijk staan de kunsten die je kunt verrichten als moordenaar wederom centraal maar de game is vooral een stuk afwisselender dan het eerste deel waardoor deze zeker een kandidaat is voor GOTD.

Condemned
In Condemned zul je gebruik moeten maken van je instincten, forensische gereedschappen en melee combat om criminelen te pakken. De game staat bekend om zijn gruwelijkheid en spanning die door de hele game om te snijden is.

Final Fantasy XII
Final Fantasy XII was alweer het twaalfde deel in de serie. Het verhaal was niet geheel origineel te noemen maar het vernieuwde combat-systeem zeker wel.

Hotel Dusk Room 215
Het verhaal van Hotel Dusk Room 215 speelt zich af in 1979. Je speelt ex-cop Kyle Hyde wiens vriend plotseling verdwijnt. Aan jou de taak om hem weer terug te vinden waarbij clues gevonden moeten worden en puzzels moeten worden opgelost.

Metroid Prime
In Metroid Prime voor de Gamecube speel je wederom Samus in een grote open wereld waarin je steeds nieuwe krachten verzamelt om zo uiteindelijk de grote schurk, in dit geval Mother Brain, te kunnen verslaan. De game was de eerste in de serie die in first-person-view te spelen was.

Project Zero II: Crimson Butterfly
In deze zeer enge game speel je Mio Amakura, een klein meisje dat een sterk zesde zintuig heeft opgebouwd. Samen met je zusje zul je in een verlaten stadje vele avonturen beleven.

Star Wars: Knights of the Old Republic
Star Wars: Knights of the Old Republic speelt zich 4000 jaar voor de Star Wars-films af. Je gaat op pad om het kwaad te verslaan maar zal onderweg keuzes moeten maken waardoor je Jedi of Sith zal worden.

De Sims 3
De Sims 3 toverde nog mooiere en gedetailleerde Sims op het scherm. Daarnaast hebben je Sims een veel duidelijker karakter gekregen. Elke Sim heeft dagelijkse wensen die hij graag vervuld ziet, naast de basislevensbehoeften, en er zijn veel meer mogelijkheden om een mooie woning voor je Sim te bouwen of in te richten.