Alonso wil dat Ferrari meer risico's gaat nemen

Peterselieman

Fernando Alonso vindt dat het Formule 1-team van Ferrari in dit seizoen eindelijk op de goede weg is. De Spanjaard kan weer meestrijden om de bovenste plaatsen en mogelijk om de wereldtitel, maar weet dat hiervoor risico's moeten worden genomen. Hiervoor roept hij zijn team op om hem in deze filosofie te steunen.

"Dit betekent een agressievere benadering van de strategie en niet terughoudend reageren op de strategieën van anderen," zei Alonso die de afgelopen race in Groot-Brittannië won en vandaag in Duitsland op de Nürburgring liet zien er wederom bij te zitten. "Het betekent dat we moeten kijken naar het gebruik van nieuwe banden in Q1 en Q2. In Q1 moeten we misschien een setje banden sparen om in Q3 pole position te pakken."

"Om Vettel te verslaan in het kampioenschap moet een aantal dingen samenvallen. Het is niet alleen Ferrari of ik die Vettel kunnen verslaan. We hebben de best mogelijke combinatie van resultaten nodig. We hebben een zeer sterke McLaren-auto nodig die punten afpakt van Red Bull. We moeten zes of zeven teamgenoten hebben in de strijd tegen Vettel en dat is moeilijk te realiseren."