Duitsland met twee NBA-sterren naar EK

Olga Kroeders

Dirk Nowitzki speelt mee met Duitsland op het EK basketbal, dat vanaf 31 augustus plaatsvindt in Litouwen. De Duitser werd half juni kampioen van de NBA met Dallas Mavericks. Naast de MVP van de NBA-finale van 2011 doet ook Los Angeles Clippers-ster Chris Kaman mee. Dat meldt de Duitse basketbalbond DBB.

"Ik heb weliswaar maar even rust gehad, maar ik wil de jonge Duitse ploeg graag helpen succes te behalen op het Europees kampioenschap", laat de 33-jarige basketballer weten, die samen met Kaman op 19 augustus tijdens de BEKO Cup aansluit bij het Duitse team. "Ik ga er nu alles aan doen om topfit te worden en heb zin in de tijd met de jongens."

Ook de in de Verenigde Staten geboren en opgegroeide Kaman heeft veel zin in de duels met het Duitse team. "Ik heb in 2008 al veel plezier gehad in het spelen voor Duitsland", meldt de basketballer, die tijdens het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van Beijing debuteerde voor Duitsland. "Ik denk dat ik de ploeg kan helpen en dat we iets neer kunnen zetten."


Duitsland met twee NBA-sterren naar EK (Foto: Novum)