Robben niet bezorgd over vorm Bayern

Olga Kroeders

Arjen Robben is met Bayern München aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De Duitse topclub zal zich via de voorronde moeten plaatsen voor de Champions League.

Om een fiasco zoals vorig seizoen te voorkomen heeft Der Rekordmeister geïnvesteerd in de verdediging. Doelman Manuel Neuer werd overgenomen van Schalke 04 en voor de laatste linie werden Jerome Boateng (Manchester City) en Rafinha (Genoa) aangetrokken.

Op een vrienschappelijk toernooi maakte Bayern, sinds dit seizoen onder leiding van Jupp Heynckes, nog geen beste indruk. Juist de verdediging was niet in orde. Robben maakt zich echter nog geen zorgen. "Nee, wij raken niet in paniek", zei hij tegenover Goal.com. "We zijn in het voorseizoen en weten dat we nog moeten verbeteren. Daarom is het ook een oefenperiode."

Bayern kreeg in twee wedstrijden tegen FSV Mainz (2-2) en Hamburger SV (1-2 verlies) vier doelpunten tegen. "De balans moet nog wat beter", denkt Robben. "We hopen natuurlijk op een betere seizoenstart dan vorig jaar. Toen hadden we na zeven wedstrijden pas zeven of acht punten. Dat was een domper meteen aan het begin van het seizoen."

"Als we de balans van de laatste vijf competitiewedstrijden terugvinden, gaat het goed. De samenwerking tussen de verdediging en de aanval moet nog verbeteren. Dan kunnen we het ook niet toestaan dat we zo makkelijk vier doelpunten tegen krijgen."