Genk legt beslag op Belgische Super Cup

Niels (DerMeister)

Racing Genk heeft gisteren de Belgische Super Cup weten te winnen. Op eigen veld werd Standard Luik met 1-0 verslagen. Daniel Tözser was de gevierde man, hij scoorde op slag van rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Genk speelde een uur lang met tien man, nadat hij Standard-speler Kanu met twee handen naar de grond duwde. Scheidsrechter Luc Wauters oordeelde streng en presenteerde de rode kaart aan de spits van Genk. Kort daarvoor was Vossen nog het dischst bij de openingstreffer, maar Standard-keeper Sinan Bolat reageerde goed op het schot van de aanvaller.

Luik wist echter niet profiteren van de man-meer-situatie en het was Genk dat voor rust het meest gevaarlijkst bleef. Dit resulteerde op slag van rust in de openingstreffer van Tözser. Hij krulde een vrije trap hard in de bovenhoek en liet daardoor Bolat kansloos. Ook in de tweede helft was Genk de betere ploeg en kreeg de grootste kansen om de score uit te breiden. Deze waren echter niet besteedt aan Kevin de Bruyne en Kennedy Nwanganga. Zodoende bleef de stand 1-0 en wist Genk de Super Cup voor zich op te eisen.