McClaren wil Verhoek naar Engeland halen

Niels (DerMeister)

Een zware delegatie van Nottingham Forest heeft zich gisteren gemeld in Den Haag om tijdens het Europa League-duel tussen ADO Den Haag en FK Tauras naar Wesley Verhoek te kijken. Manager Steve McClaren en een afvaardiging van het bestuur van de Engelse ploeg waren gisteren aanwezig in het Kyocera Stadion om de speler aandachtig te volgen.

Het was de tweede maal dat de Engelse ploeg, waar diverse Nederlanders al hun onderdak hebben, richting Den Haag trokken om Verhoek te bekijken. Verhoek zou de derde Nederlander kunnen worden die komend seizoen aan de slag zal gaan bij Nottingham Forest.  Oud-international Jimmy Hasselbaink wordt assistent van McClaren, terwijl oud-Feyenoorder George Boateng over komt van het Griekse Xanthi.

Vorige week sprak een delegatie van Nottingham Forest al met ADO-directeur Mark van de Kallen over een mogelijke transfer van de 24-jarige Verhoek. De ploeg, uitkomend in de Championship, weet daardoor hoeveel ADO wil verdienen aan een overgang en blijkt nog altijd interesse te hebben in de aanvaller.

Het bestuur van ADO zal een afweging moeten maken of het voor 1 september hun topspeler wil verkopen of dat ze Verhoek aan zijn contract houden. Het risico dat de speler in de toekomst daardoor transfervrij zal vertrekken, is groot.

Verhoek heeft er afgelopen seizoen nooit een geheim van gemaakt dat hij een buitenlandse transfer naar Engeland of Schotland ziet zitten. Eerder liet Glasgow Rangers-trainer Ally McCoist weten dat Verhoek gescout is, maar dat de Schotse ploeg de speler vooralsnog te duur vinden. Vanuit de Eredivisie was er interesse van AZ en FC Utrecht, maar het lukte beide ploegen tot nu toe niet om de buitenspeler binnen te halen.