Man of Steel half jaar vertraagd

Peter Breuls

Man of Steel, de nieuwe Superman-film die gepland stond voor december 2012, is een half jaar verschoven. Dat maakte Warner Brothers deze week bekend. De film wordt nu gepositioneerd in de zomer van 2013, op 14 juni.

Het besluit zorgt ervoor dat de film niet hoeft te concurreren met het eerste deel van The Hobbit, Disney's Lone Ranger of de nieuwe Quentin Tarantino, Django Unchained, die allen in de feestmaand uitkomen. In plaats daarvan wordt Superman onderdeel van de selectie superhelden die de zomer van 2013 bevolken, zoals Iron Man en Thor, waarvan Marvel respectievelijk films 3 en 2 uitbrengt.

Het besluit kan ook te maken hebben met scenarioproblemen waar al geruchten over de ronde deden. Het script, geschreven door David S. Goyer op basis van een verhaal van hemzelf en Christopher Nolan, schijnt problemen in de derde act te hebben, traditioneel het slotdeel van films. Het script wordt wellicht herschreven door Jonathan Nolan, die ook betrokken is bij de Dark Knight-trilogie en Kurt Johnstad, die met Man of Steel-regisseur Zack Snyder samenwerkte aan 300.

Man of Steel zal, wanneer deze uitkomt, Henry Cavill laten zien als een Clark Kent die zijn rol in Metropolis nog moet vinden, Amy Adams als Lois Lane en Diane Lane en Kevin Costner als Martha en Jonathan Kent. Verwacht wordt dat de opnames starten in augustus.