Jennifer Lawrence getipt als liefje Mark Wahlberg

CoJackso

Jennifer Lawrence staat bovenaan de verlanglijst van de makers van The Silver Linings Playbook. De 20-jarige Winter's Bone-actrice zou in de film een romance krijgen met hoofdrolspeler Mark Wahlberg, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Enkele grote namen hebben al geauditeerd voor de rol. Zo zouden onder anderen Rachel McAdams, Blake Lively en Anne Hathaway in de race zijn. Ook worden Robert de Niro en Elizabeth Banks genoemd voor de film.

Lawrence is momenteel te zien in de superheldenfilm X-Men: First Class als Raven en Mystique. Ze staat deze maand op de set van de sciencefictionthriller The Hunger Games. The Silver Linings Playbook zou haar volgende filmproject worden.

The Silver Linings Playbook is gebaseerd op het gelijknamige boek van Matthew Quick. Een leraar aan een middelbare school (Wahlberg) wordt opgenomen wegens depressie. Als hij uit de kliniek wordt ontslagen, moet zijn moeder voor hem zorgen. Hij probeert nog zijn ex-vrouw terug te winnen, maar krijgt ook gevoelens voor zijn excentrieke buurvrouw. Lawrence wordt getipt voor de laatstgenoemde rol.

De opnames van The Silver Linings Playbook gaan dit najaar van start onder regie van David O. Russell en moet in 2013 in de bioscoop verschijnen. Zijn boksdrama The Fighter was dit jaar nog in de race voor de Oscar voor beste film. Ook daarin speelde Wahlberg een van de hoofdrollen.


Jennifer Lawrence getipt als liefje Mark Wahlberg (Foto: Novum)