Man langer vast na bedreigen kinderen

Redactie

Een 42-jarige man uit Didam die maandag is opgepakt omdat hij zijn kinderen iets dreigde aan te doen mag in ieder geval nog veertien dagen worden vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Zutphen donderdag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie.

De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn ex-vrouw en voormalige schoonouders. Tegen hen heeft hij gezegd dat hij zijn kinderen iets aan zou doen, legt een woordvoerder van het OM uit. Dat wordt opgevat als een bedreiging aan hun adres. "Zijn kinderen heeft hij niet zelf bedreigd." Hem wordt geen gijzeling meer ten laste gelegd.

De man werd maandag in de woning van zijn ex aan de Zonnebloemstraat aangehouden. Het incident zorgde voor de nodige opschudding in de buurt. Daarom werd op een bepaald moment de straat afgezet. De man dreigde zijn kinderen iets aan te doen als de politie gewaarschuwd zou worden.

Desondanks werd de politie aan het begin van de middag ingeschakeld. De man kwam uiteindelijk zelf even naar buiten, waar agenten hem overmeesterden.