Toch geen remake Escape from New York

CoJackso

Het lijkt erop dat Escape from New York toch niet opnieuw op het witte doek verschijnt. Producenten New Line en Warner Bros hebben de remake van de actieklassieker met Kurt Russell als de keiharde ex-bankrover Snake Plissken van tafel geveegd. De filmrechten liggen nu voor het grijpen, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Onduidelijk is waarom de studio's hiertoe hebben besloten. De remake stond al jaren op de planning, met Brett Ratner, Len Wiseman en Jonathan Mostow als beoogde regisseurs. Grote namen als Josh Brolin, Gerard Butler en Jeremy Renner hebben zelfs recentelijk gecirculeerd als opvolgers van Russell voor de hoofdrol in de postapocalyptische actiefilm.

In het origineel uit 1981 wordt Snake Plissken uit een zwaarbeveiligde gevangenis gehaald om de Amerikaanse president te bevrijden van een stel gijzelnemers in Manhattan. Als hij hier binnen 23 uur in slaagt, is hij een vrij man. Als hij echter probeert te vluchten of de deadline mist, scheidt een chirurgisch ingebrachte zender een dodelijke dosis gif af. Compleet met stoere motor en dito ooglap trekt Snake er op uit om binnen de tijd zijn missie te volbrengen, waarbij een litertje bloed meer of minder er uiteraard niet toe doet.

Het scenario van Escape from New York was al bewerkt door Alan Loeb, die eerder onder meer 21, Wall Street: Money Never Sleeps en Just Go With It schreef. Ook Jamie Moss, bekend van het script van X-Men: First Class, had zich al aan een bewerking van het scenario gewaagd.


Toch geen remake Escape from New York (Foto: Novum)