Schalk: "Ik blijf gewoon bij NAC"

JJdJ1984

Celtic, Manchester City, PSV en Feyenoord hebben zich al bij NAC gemeld voor Alex Schalk. Het talent uit Breda is duidelijk over de interesse van andere ploegen: "Ik wil gewoon bij NAC spelen".

Schalk weet zelf niet eens welke clubs er allemaal interesse hebben: "Ik weet het allemaal niet precies. Op een gegeven moment heb ik niet eens meer met makelaars gepraat. Iedereen belde maar. Ik wil gewoon bij NAC spelen."

Schalk is ook realistisch: "Vorig jaar maakte ik mijn debuut. Man, dat gevoel toen ik mijn naam op het lichtbord zag staan. Dat is veel waard. Daarbij heb ik ook nog helemaal niks laten zien. Van de jeugd naar de Eredivisie is een enorme stap. Het is echt niet zo dat je die stap maar even maakt. De afgelopen weken was het zwaar." aluds de man die tot nu toe veertien maal het net wist te vinden in de voorbereiding.

Ook John Karelse, trainer van de Brabanders ziet de kwaliteiten van Schalk. "Alex scoort niet alleen tegen amateurs, maar ook tegen Cercle Brugge en Sparta. Dan ben je een serieuze basiskandidaat."