Chandhok vervangt Trulli in Duitsland

Peterselieman

Team Lotus heeft bekend gemaakt dat Karun Chandhok de Grand Prix van Duitsland zal mogen rijden. De Indiër vervangt eenmalig vaste rijder Jarno Trulli tijdens het weekend dat op de Nürburgring gehouden zal gaan worden. Chandhok maakte vorig jaar zijn Formule 1-racedebuut bij Hispania Racing.

"Ik wil Tony Fernandes (teameigenaar, red.), Kamarudin Meranun en SM Nasarudin bedanken dat ik dit weekend voor Team Lotus mag gaan racen. Sinds ik bij dit team ben gekomen heb ik al naar deze kans verlangd en ik ben vastberaden om het team hun vertrouwen in mij terug te betalen. Ik probeer het team dit jaar en in de jaren die nog gaan komen vooruit te helpen. Ik ga mijn best doen om tot het maximale te gaan en hoop zoveel mogelijk te leren om zo met de engineers en de rest van het team een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten," zei Chandhok.

Teamgenoot Trulli zal de Indiër dit weekend zoveel mogelijk gaan ondersteunen. De Italiaan maakt een lastig jaar door, omdat hij worstelt met de stuurbekrachtiging. Hij hoopt dat het vanaf de volgende race in Hongarije voorbij is en dat hij dan weer volledig zijn best kan gaan doen om het team vooruit te helpen.