'Eenjarig contract voor Koeman bij Feyenoord'

Peterselieman

Feyenoord en Ronald Koeman vervolgen morgen de onderhandelingen. Als de laatste plooien worden gladgestreken, tekent hij een eenjarig contract bij de Rotterdamse club. Het was een voorwaarde van zowel Feyenoord als Koeman om een contract van een seizoen te tekenen. Op die manier hoeft de club niet diep in de buidel te tasten om de trainer naar Rotterdam te halen.

Bij een eventuele verlenging kan de oud-speler wel aanzienlijk meer verdienen, schrijft het Algemeen Dagblad. Bovendien kan Feyenoord volgend seizoen opnieuw een poging wagen bij droomkandidaten Louis van Gaal, Co Adriaanse en Dick Advocaat. Die coaches hebben nu al werk of nemen - in het geval van Van Gaal - een sabbatical. De clubleiding gaat vrijdag alles afstemmen met de raad van commissarissen, zodat Koeman maandag voor de groep staat.

Koeman wordt waarschijnlijk geassisteerd door ras-Feyenoorders Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst. Van Bronckhorst was gekwetst door de manier waarop Mario Been moest vertrekken bij de club, maar de aanstaande komst van Koeman geeft hem nieuwe motivatie.

Koeman wilde weinig loslaten over de gesprekken met Feyenoord. "Ik heb al eerder aangegeven dat ik de ambitie heb en anders was ik ook niet gaan praten met Feyenoord. De intentie is er dus, zeker."