Di Montezemolo: "Massa blijft bij Ferrari"

Peterselieman

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft nog eens benadrukt dat Felipe Massa volgend seizoen gewoon voor de Italiaanse renstal in de Formule 1 uit zal komen. De Braziliaan kent sinds zijn terugkeer na het ongeval in 2009 problemen om weer op tempo te komen, maar dit is voor de Italianen geen reden om hem de zak te geven.

"Massa en Fernando Alonso brengen altijd iets extra's. In de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen ik nog een jonge sportief directeur was, was de invloed van rijders en de auto eerlijk verdeeld, ieder vijftig procent. Tegenwoordig is de wagen belangrijker, de coureur maakt nog maar voor dertig procent het verschil. Alonso is super, Massa komt terug, de coureurs zijn niet het probleem bij ons. Het is de tijd van het jaar voor roddels, maar onze line-up voor 2012 bestaat gewoon uit Alonso en Massa," zei Di Montezemolo.

De president acht een titel dit jaar nog mogelijk. "Alonso heeft gelijk dat hij blijft hopen, hoop gaat als laatste uit het raam. We zijn allemaal teleurgesteld dat we aan het begin van dit seizoen niet presteerden zoals we wilden, maar de zege in Silverstone stemde mij heel tevreden. We waren vrij superieur, en dat biedt meer hoop. Aan het einde van de rit tellen we de punten wel. In de tussentijd werken we ook hard door aan de auto voor volgend jaar."