Speel ook zonder de bal in PES 2012

Pheno

Konami onthult een aantal nieuwe toevoegingen aan PES 2012 waarmee gamers meer controle dan ooit hebben over alles wat er op het veld gebeurt. Het nieuwe Teammate Control-systeem geeft gebruikers ook volledige controle over de spelers die op dat moment niet aan de bal zijn. De trailers hieronder leggen het een en ander uit.

Eerder werden al de grote lijnen van het splinternieuwe systeem om spelers te selecteren onthuld, waarmee je elke speler gericht kunt selecteren en besturen. Maar het nieuwe systeem biedt veel meer. Het Teammate Control-systeem werkt op twee manieren, waarbij gamers de rechter analoge stick op de speler richten die ze willen besturen. De Assisted-mode maakt het vervolgens mogelijk een tweede speler te activeren met de R3-knop, waardoor je meer controle over het spel hebt, omdat je effectieve loopbewegingen kunt inzetten.

De Manual-mode biedt nog meer controle, waarbij gamers volledige bewegingsvrijheid hebben, ook voor de tweede speler. Je kunt hiermee sprinten, ruimte maken, vrijlopen en verdedigers afschudden voordat je om de bal vraagt. Zodra je de R3-knop loslaat, neemt de computer de controle weer over. Je kunt op deze manier ook AI-loopacties uitschakelen. Beide kunnen op elk moment worden beïnvloed, zodat spelers in beweging kunnen komen voordat de pass wordt gegeven.

Daarnaast zijn er nieuwe screenshots vrijgegeven, die hier te bekijken zijn. PES 2012 komt deze herfst uit voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.