Griekse politie slaags met taxichauffeurs

Redactie

De Griekse oproerpolitie heeft woensdag in Athene traangas ingezet tegen stakende taxichauffeurs, nadat ze door hen met stenen was bekogeld.

Het kwam tot een botsing toen onderhandelingen tussen de vakbond voor taxichauffeurs en minister van vervoer Yiannis Ragoussis waren vastgelopen. Het overleg had een einde moeten maken aan de nu drie dagen durende staking van de Griekse taxichauffeurs, die middenin het toeristische hoogseizoen valt.

Honderden taxichauffeurs verzamelden zich eerder woensdag bij het ministerie voor vervoer om er te demonstreren. Ze voeren actie tegen deregulering van de sector, die het voor nieuwe chauffeurs goedkoper maakt om toe te treden tot de taximarkt, maar reeds bestaande taxichauffeurs pijnlijk in hun portemonnee treft.

De maatregel vormt onderdeel van de hervormingen en bezuinigingen die de Griekse regering doorvoert. Deze hervormingen en bezuinigingen zijn een harde eis van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds in ruil voor financiële steun aan het door schulden geplaagde Griekenland.

Sinds het begin van de staking maandag hebben taxichauffeurs periodiek de toegang tot vliegvelden en havens afgesloten. De Griekse toerismebranche maakt zich dan ook grote zorgen over de staking.


Griekse politie slaags met taxichauffeurs (Foto: Novum)