Meer Pokémon voor Nintendo 3DS en DS

Redactie

The Pokémon Company heeft nog een aantal plannen voor de gameserie Pokémon. Naast de actiegame Pokémon Rumble Blast heeft het bedrijf nog meer 'verrassingen' in petto voor bezitters van een Nintendo 3DS. Bovendien blijft het bedrijf de Nintendo DS ondersteunen. Dat zegt bestuursvoorzitter Tsunekazu Ishihara in een interview met het Japanse gamemagazine Famitsu.

Ishihara lijkt plannen te hebben een spel te maken dat zowel op de Nintendo DS als de 3DS gespeeld kan worden. Daarnaast moeten er ook nog gewoon nieuwe spellen verschijnen voor de Nintendo DS. The Pokémon Company noch Nintendo heeft officieel iets bekendgemaakt rond een nieuwe Pokémongame.

Nintendo geeft dit najaar het verzamelspel Pokémon Rumble Blast voor de Nintendo 3DS uit in Europa. Dit spel komt deze maand onder een andere naam op de markt in Japan. Spelers moeten in deze game vechten tegen andere virtuele wezentjes. In totaal zijn er zeshonderd Pokémon-personages te verzamelen.

Daarnaast kwam Nintendo vorige maand met Pokedex 3D, een applicatie waarin wezentjes uit Pokémon White en Pokémon Black in 3D te bekijken zijn op de 3D-spelcomputer. White en Black verschenen dit voorjaar voor de Nintendo DS en staan nog altijd in de Nederlandse verkooptoptien. Wereldwijd zijn er binnen de Pokémonserie meer dan 203 miljoen spellen verkocht.


Meer Pokémon voor Nintendo 3DS en DS (Foto: Novum)