Bradley Cooper speelt Lucifer

Redactie

Bradley Cooper gaat de rol van Lucifer spelen in de verfilming van Paradise Lost. Dat maakten de producenten woensdag bekend. Het epische, zeventiende-eeuwse gedicht van John Milton vertelt hoe Lucifer, de rechterhand van God, afdrijft richting het kwaad en uiteindelijk Satan wordt. Hij wordt uit de hemel verstoten, wat leidt tot een oorlog tussen de engelen.

Waar het gedicht een waarschuwing moet zijn voor christenen die twijfelen aan hun geloof, legt de verfilming de nadruk op de actie. Paradise Lost moet in 2013 in de bioscoop verschijnen.

De opnames vinden voornamelijk plaats in de studio van producent Twentieth Century Fox in Sydney. Dat laat Andrew Stoner, vicepremier van de deelstaat New South Wales, woensdag weten. De regie is in handen van de Australiër Alex Proyas. Hij maakte eerder The Crow met Brandon Lee, I, Robot met Will Smith en Knowing met Nicolas Cage.

De 36-jarige Cooper is momenteel bezig met de opnames van het drama Words, over een schrijver die ontdekt welke prijs hij moet betalen als hij plagiaat pleegt. Die film, met Jeremy Irons, Dennis Quaid en Olivia Wilde, gaat ook in 2013 in première.