Ben Stiller wil 'Walter Mitty' ook regisseren

CoJackso

Ben Stiller wil de komedie The Secret Life of Walter Mitty zelf regisseren. De onderhandelingen met de producenten zijn in volle gang. De Amerikaanse komiek had al getekend voor de hoofdrol, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Hij regisseerde eerder onder meer The Cable Guy, Zoolander en Tropic Thunder.

Het scenario is gebaseerd op het korte verhaal uit 1941 van James Thurber over een redacteur bij een uitgeverij. Hij vindt dat hij niets kan en een saai leventje heeft, dus fantaseert hij een avontuurlijk leven bij elkaar. Het boek werd in 1947 al eens verfilmd werd met Danny Kaye in de hoofdrol, maar die film week erg af van het bronmateriaal. De nieuwe versie houdt zich meer aan het boek.

De pre-productie van The Secret Life of Walter Mitty is een aaneenschakeling van grote namen die aan boord waren en daarna weer afhaakten. Zo waren onder anderen Mike Myers en Jim Carrey de beoogde hoofdrolspelers en werden Steven Spielberg, Ron Howard en Gore Verbinski ooit genoemd als regisseur.

De 45-jarige Stiller spreekt momenteel de stem in van leeuw Alex voor de animatiefilm Madagascar 3. Hij is vanaf 10 november naast Eddie Murphy te zien in de komedie Tower Heist. Wanneer The Secret Life of Walter Mitty uitkomt, is nog onbekend.


Ben Stiller wil 'Walter Mitty' ook regisseren (Foto: Novum)