Terry wil trainer worden bij Chelsea

Olga Kroeders

John Terry wil later graag trainer bij Chelsea worden en dat plan wordt extra gestimuleerd door nieuwe trainer Andre Villas-Boas.

Terry kwam op zijn veertiende naar Chelsea en hoopt dat al zijn jaren bij de club er voor zullen zorgen dat hij na zijn spelerscarrière Stamford Bridge nog niet vaarwel hoeft te wuiven. "Natuurlijk is het mijn doel om trainer te worden", zegt Terry tegen Sky Sports.

De komst van Villas-Boas versterkt dat, zegt de 30-jarige speler. "Er worden kansen gegeven aan mensen die lang bij de club zijn, die de club van binnen en buiten kennen. Frank Lampard, Didier Drogba, Petr Cech en ik, degene die hier al heel lang zijn, wordt verteld dat als we onze trainersdiploma's halen, we hier in de toekomst een rol kunnen spelen."

"Of dat nou bij het eerste elftal is of bij het reserveteam is, de club moedigt het aan." Terry heeft veel respect voor Villas-Boas, die slechts drie jaar ouder is dan Terry. "Het is ongelooflijk wat hij bereikt heeft", zegt Terry. "Hij verdient deze kans zonder meer. Jonge trainers moeten vaker de kans krijgen om zich te bewijzen."