Fer: "Echte Feyenoord-fans zijn fantastisch"

Sjors (Sj0rSz)

Leroy Fer maakt bij Feyenoord een moeilijke periode door. De middenvelder aast namelijk op een vertrek en dat wordt hem door sommige fans van de Rotterdammers niet in dank afgenomen. Afgelopen weekend beleefde de voetballer een negatief dieptepunt; hij ontving zijn eigen rouwbrief op de deurmat.

"Het is een cruciale fase, dat brengt emoties met zich mee. Er worden dingen gedaan door mensen die niet weten wat ze doen. Dat hoort er nou eenmaal bij," liet Fer in een interview met RTV Rijnmond weten. "Ik laat het naast me liggen. Iedereen weet dat ik een emotionele jongen ben, maar je wordt er wel sterker door. Het is vervelend, soms worden er vervelende dingen gezegd en op straat kijk je goed om je heen. Maar het is niet zo dat ik echt bang ben."

"Feyenoord heeft een grote achterban en het zijn geweldige supporters. Er zijn alleen mensen die dit doen en dat is jammer. Het kunnen supporters zijn met teveel emotie, maar de echte Feyenoord-fans zijn fantastisch en dat zal altijd zo blijven," ging de middenvleder verder. "Het is puur een sportieve keuze, omdat ik mij door wil ontwikkelen. Mijn gevoel voor de club Feyenoord verandert hierdoor niets. Ik blijf van de club houden, ik speel er al twaalf jaar."

Fer wilde overigens niet ingaan op een mogelijk vertrek naar FC Twente. "Dat is tussen de clubs. Ik wil me in ieder geval in Nederland ontwikkelen en als er iets uit het buitenland komt dan laten we dat links liggen. Voor Ajax zou ik in ieder geval nooit willen spelen."