[NBA] Ming definitief met pensioen

Redactie

Yao Ming stopt definitief met basketballen. De Chinees van 2.29 meter heeft woensdag tijdens een persconferentie in Shanghai gezegd dat een reeks blessures hem dwingt te stoppen.

"Ik beëindig mijn carrière formeel", liet de center weten. Yao meldde aan de slag te gaan bij zijn voormalige Chinese team Shanghai Sharks, waarvan hij eigenaar is.

"Mijn spelerscarrière begon bij die club, ik hoop dat ik iets terug kan doen", aldus Ming, die sinds 2002 uitkwam voor Houston Rockets. Mogelijk wordt de basketballer, die negen seizoenen in de NBA speelde, technisch directeur in Shanghai.

Ming miste in zijn eerste drie seizoenen voor de Rockets slechts twee van de 246 duels. Door blessures miste de populaire speler de laatste zes jaar echter zo'n 250 NBA-wedstrijden. Hij werd acht keer gekozen in het NBA All Star Team. De Chinees miste de gehele jaargang 2009-2010 vanwege een gebroken linkervoet. Door een enkelbreuk kwam hij afgelopen seizoen slechts vijf duels in actie.

Ming kwam in zijn NBA-loopbaan tot een gemiddelde van negentien punten en ruim negen rebounds per wedstrijd. Bij de Olympische Spelen van 2008 in Beijing droeg de superster de Chinese vlag tijdens de openingsceremonie.