Apple boekt recordwinst

Redactie

Ondanks de toenemende concurrentie zit de verkoop van de iPhone en iPad nog altijd in de lift. Apple maakte dinsdagavond bekend dat de omzet en winst van het bedrijf een recordhoogte hebben bereikt. De hardwaregigant heeft in het derde kwartaal van het boekjaar, dat 25 juni afliep, een winst gemaakt van 5,16 miljard euro.

Ten opzichte van vorig jaar is de verkoop van de iPhone met 142 procent gestegen naar 20,34 miljoen verkochte exemplaren. Er gingen meer iPads over de toonbank, namelijk 9,25 miljoen stuks. De verkoop van de tablet steeg met 183 procent. In het afgelopen boekjaar introduceerde Apple de iPad 2 en de iPhone 4.

Het aantal verkochte iPods is met twintig procent gedaald. In het afgelopen kwartaal gingen nog 7,54 miljoen iPods over de toonbank.

Apple-voorzitter Steve Jobs liet weten tevreden te zijn over de financiële resultaten. Over plannen voor een onthulling van een nieuwe iPhone in september, een gerucht dat al langer in de lucht hangt, maakte Jobs geen opmerkingen. "Op dit moment richten we ons volledig op de release van iOS 5 en iCloud, komende herfst", liet de topman aantekenen.