"Feyenoord kan er snel weer anders uit zien"

Olga Kroeders

Het was een hectische week voor Martin van Geel. De technisch directeur zag trainer Mario Been vertrekken en Leroy Fer benadrukte niet bij te willen tekenen.

Het afscheid van Mario Been was onvermijdelijk nadat een meerderheid van de spelers het vertrouwen in de trainer opzegden. "Ze waren niet te vermurwen", zegt Van Geel in Voetbal International. "Signalen naar de trainer toe hadden ze niet direct afgegeven, maar die zou dat wel hebben gevoeld, zeiden ze. Toen restte mij niets anders dan met deze boodschap naar Mario te gaan. Ze waren zó standvastig."

De Rotterdamse club hoort niet meer bij de Nederlandse top, realiseert Van Geel zich. "Na Feyenoord is er normaal gesproken nog maar een stap; het buitenland. Zo was het ooit. Maar op dit moment wilde Georginio Wijnaldum naar PSV en wil Leroy Fer naar FC Twente. Als die situatie over drie jaar nog zo is, heb ik gefaald", zegt Van Geel.

De technisch directeur heeft zo zijn vraagtekens bij de handelswijze van FC Twente. "De interesse van die club moet je eerst in de media lezen. Dan komt er wel een telefoontje en bieden ze twee miljoen euro voor Fer. Hoe kan ik dat serieus nemen? Fer is een speler met potentie die over een paar jaar voor miljoenen zal worden verkocht."

Feyenoord heeft door de financiële situatie nog geen aankopen kunnen doen. "We weten wat we nodig hebben, de lijntjes zijn gelegd. Als de KNVB ons toestemming geeft, kunnen we snel zaken gaan doen. Dan kan Feyenoord er snel zomaar weer anders uit kunnen zien. Maar tot die tijd: in de huidige selectie van Feyenoord zit al veel kwaliteit."