'Verdachte Middelburg viel familie vaker aan'

Redactie

De 29-jarige man die wordt verdacht van de moord op zijn ex-schoonouders terroriseerde hen al langer. Hij werd vorig jaar al eens in Haarlem opgepakt omdat hij zijn toenmalige vriendin had mishandeld. Twee weken daarna stak hij haar huis in brand. Onlangs gooide hij een stoeptegel door de ruiten van haar vader, schrijft De Telegraaf woensdag.

De 59-jarige vader en de 55-jarige moeder werden maandagnacht vermoord in een woning aan de Hooge Meestraat. Na een klopjacht werd De verdachte op een nabijgelegen begraafplaats aangehouden door een arrestatieteam.

Dat de man ondanks zijn eerder acties kon toeslaan, komt volgens de krant doordat hij politie en justitie maandenlang aan het lijntje heeft gehouden. Bij het in brand steken van het huis van zijn ex-vriendin liep de verdachte ernstige brandwonden op. Daardoor lag hij maanden in een ziekenhuis.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt in de krant dat de politie in november, december en januari contact met hem heeft gehad om een afspraak te maken voor een verhoor, maar de verdachte zegde die afspraken steeds af. Toen is het dossier naar het OM gestuurd. De zaak zou nu klaar liggen om op zitting te worden gepland.

De Provinciale Zeeuwse Courant schreef dinsdag al dat de buurt vermoedde dat het om de ex-vriend van de dochter van de ouders ging. Heel de buurt zou al van de dreigementen hebben geweten.