Hackers opgepakt in VS, Engeland en Nederland

Redactie

De Amerikaanse federale recherche (FBI) heeft dinsdag 16 vermoedelijke hackers gearresteerd waarvan de meesten ervan worden verdacht de website van de onderneming PayPal in december te hebben aangevallen. De hackers zouden de betaalsite PayPal hebben willen beschadigen omdat die de dienstverlening aan de website WikiLeaks had stopgezet. De groep die zich Anonymous heeft genoemd, bestookte onder meer die site met cyberaanvallen.

De aanhoudingen in Washington en tien Amerikaanse staten zijn volgens de FBI gedaan in samenwerking met de Britse en Nederlandse politie. De Nederlandse politie heeft in deze zaak vier verdachten aangehouden, de Britse een, aldus een gezamenlijke verklaring van de FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

In de VS worden 14 verdachten ervan beschuldigd tussen 6 en 10 december vorig jaar opzettelijk schade te hebben willen veroorzaken bij PayPal met wat ze zelf betitelden als 'Operation Avenge Assange'. De twee overige arrestanten in de VS zijn voor soortgelijke vergrijpen opgepakt. Justitie in de VS beklemtoonde dat de aanhoudingen tijdens een nog steeds lopend onderzoek zijn verricht.

Hackers opgepakt in VS, Engeland en Nederland
Hackers opgepakt in VS, Engeland en Nederland (Foto: ANP)