Game of the Decade-toernooi - Dag 3

Kevin (KoosyNL)

Vandaag dag drie van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Gisteren won Halo: Combat Evolved de dagprijs, wie gaat dat vandaag doen?

Animal Crossing
Animal Crossing was in eerste instantie een Nintendo 64-game maar kwam in Europa uit op de GameCube. Deze game maakte gebruik van de interne klok en de dagen en seizoenen verwisselde mee net als in het echt. Met deze open-ended game kon de speler een tweede leven opbouwen naast zijn eigen leven. De game verscheen in 2004 in Europa voor de GameCube.

Civilization IV
Civilization IV bracht een hoop nieuwe dingen naar de Civilization-serie. Niet alleen waren er een hoop meer Civs om mee te spelen, de game is in 3D en de mogelijkheden om je Civ te upgraden waren uitgebreider maar ook makkelijker.

Final Fantasy IX
Final Fantasy IX wist de harten van veel gamers te stelen door de prachtige graphics en nostalgische elementen. Daarnaast waren de personages wederom goed verzorgd en was de game toegankelijk voor beginners.

Halo: Reach
In Halo; Reach was het eens niet de Masterchief die centraal stond. De game was een prequel waarin we konden zien hoe de Halo-legende is ontstaan. Natuurlijk was de multiplayer weer de ster van de game met de toevoeging van jetpacks.

Medieval 2: Total War
Medieval 2: Total War verscheen vier jaar na het vorige deel. Natuurlijk stonden de grootschalige gevechten wederom centraal waarbij de graphics nog beter waren dan voorheen waardoor gevechten nog meeslepender werden.

Prey
Er zijn weinig games waarin de hoofdrol is weggelegd voor een Indiaan. Helemaal niet een Indiaan die aliens afslacht. Toch was dat de setting van Prey waarbij ze gebruik konden maken van Portals om puzzels op te lossen.

Silent Hill: Shattered Memories
Je auto gaat kapot en je dochter verdwijnt. Natuurlijk ga je naar haar op zoek maar als je dan in het stadje Silent Hill terecht komt, is er pas echt stront aan de knikker. Silent Hill: Shattered Memories is net als de andere games in de serie eng! Heel eng!

The Saboteur
In de Saboteur speel je een lid van het Franse verzet tegen de overheersing van de Nazi's in de Tweede Wereldoorlog. Door aanslagen te plegen zul je steeds meer van Parijs kunnen bevrijden en uiteindelijk de Nazi's kunnen verslaan.