Rupert Grint wil nog niet rentenieren

Redactie

Rupert Grint is financieel binnen dankzij de Harry Potter-films. Toch is hij niet van plan op zijn lauweren te rusten. "Ik denk niet dat ik ooit met pensioen ga", zegt de 22-jarige acteur tegen de Amerikaanse muzieksite Contact Music. Zijn Potter-collega Daniel Radcliffe zei vorige week zijn acteercarrière te willen verruilen voor een baan als archeoloog.

Grint heeft miljoenen verdiend met zijn rol als Ron Weasley in de Potter-films. De Britse acteur is nog niet helemaal gewend aan het idee dat hij rijk is en ziet het nog als een 'droom'. Hij wil wel blijven acteren. "Ik vind het leuk om uit te proberen wat ik allemaal kan."

De achtste en laatste Harry Potter ging vorige week in première. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 verbreekt alle records. In de Verenigde Staten heeft de film vrijdag een recordbedrag van 91,2 miljoen dollar opgebracht. In het eerste weekend leverde de film in de VS naar schatting ruim 168 miljoen dollar op. Daarmee verslaat de film het record van de Batman-film The Dark Knight die het eerste weekend ruim 158 miljoen dollar in het laatje bracht.

In Nederland zorgt de Potter-film ook voor ongekende bezoekersaantallen. Op de eerste dag zagen ruim 124 duizend Nederlanders de film. Maandagmiddag wordt bekend hoeveel de film het afgelopen weekend in Nederland heeft opgeleverd.