[Tour] Ten Dam hoopt op uitschieter in Alpen

Olga Kroeders

Voor Laurens ten Dam komt de rustdag in de Tour de France als geroepen. Het lichaam van de 30-jarige Raborenner krijgt zo de gelegenheid om te herstellen van de zware valpartij in de veertiende etappe van zaterdag. In de laatste Tourweek wil Ten Dam namelijk nog mooie dingen laten zien. "Ik blijf hopen op een uitschieter in de Alpen."

Voor de crash stak Ten Dam in uiterst goede vorm. Hij hoopt dat zijn lichaam de komende dagen niet al te veel hinder ondervindt van de valpartij. "Ik kan niet ontkennen dat mijn lichaam een klap heeft gekregen. Met schaafwonden kost het veel energie om te herstellen. Maar dit zijn snijwonden en die zijn dichtgehecht. Ik hoop daarom dat het herstel sneller gaat."

Ondanks zijn zware val was afstappen nooit een optie. "Een wielrenner in de Tour gaat altijd door. Ik ga ervan uit dat ik Parijs haal. Maar ik ben niet alleen naar de Tour gekomen om de eindstreep te halen, ik wil ook goed rijden", zegt hij tegen de NOS.

Met het hooggebergte in het vooruitzicht, het terrein waar Ten Dam zich als klimmer thuis voelt, wil hij zich graag laten zien. "Ik ga dinsdag nog niet mijn kont keren en aanvallen. Maar daarna volgen er drie mooie dagen in de Alpen. Wie weet kan ik in goeden doen nog een paar mooie ritten rijden. Het is mijn doel om in een van de drie bergetappes mee te zitten."