Velthuizen laat contract via FIFA ontbinden

Peterselieman

Piet Velthuizen is weer transfervrij. De doelman heeft zijn contract bij Hercules Alicante via de FIFA laten ontbinden. De Nederlander kwam het afgelopen seizoen nauwelijks in actie voor de Spaanse club en kreeg bovendien vijf maanden geen salaris uitbetaald.

"Vanaf dag één was de club eigenlijk slecht met betalen", zegt de doelman in De Telegraaf. "Dan denk je nog: 'dat komt wel, het is toch een Primera Divisionclub'. Maar als je het bijna nooit krijgt en vervolgens hoort dat de hele selectie dat probleem heeft, ga je je toch wel achter je oren krabben. Hoeveel ik nog krijg? Tonnen euro's."

Velthuizen besloot met zijn zaakwaarnemer Rodger Linse hulp te zoeken bij hogere instanties. "Eerst via de Spaanse voetbalbond RFEF, maar daar vond Hercules ook weer een trucje op. De club stuurde vervolgens een brief, waarin stond dat men mijn drie jaar doorlopende contract wilde ontbinden. Wij hebben geantwoord dat dit goed was, maar met compensatie voor de drie seizoenen die restten. Zij hadden toch contractbreuk gepleegd?"

"Omdat ik niks hoorde, hebben we ons tot de wereldvoetbalbond FIFA gewend. Ik ben nu transfervrij en neem voor lief dat het misschien nóg moeilijker wordt om mijn achterstallige salaris te krijgen. Ik ben echter te veel sportman om nu niet weer aan het keepen te komen. Gelukkig heb ik in het verleden wel iets kunnen sparen."

Velthuizen gaat nu op zoek naar een nieuwe club. "België, Nederland, Duitsland, Engeland, Italië, Frankrijk of Spanje. Het maakt me echt helemaal niks uit. Het belangrijkste is om een stabiele vereniging te vinden, die gewoon betaalt en normaal met spelers omgaat."