[Upd] Vos niet in mannenpeloton in Heerlen'

Peterselieman

Het zou zomaar kunnen dat bij het criterium in Heerlen Marianne Vos tussen de mannen aan de start zal gaan verschijnen. De organisatie van de Limburgse kermiskoers wil hiermee op 29 juli een wereldprimeur behalen. De zevenvoudig wereldkampioene gaat dan mogelijk strijden tegen Johnny Hoogerland en Rob Ruijgh.

"Marianne is zo sterk dat de prikkelende vraag rijst waar ze zou eindigen als ze met de mannen meerijdt. In Heerlen willen we het gaan uitproberen," meldt organisator Chris Tiekstra aan Dagblad De Limburger. De Nederlandse wielerunie moet hiervoor wel toestemming verlenen. "Vrouwen mogen vanaf een bepaalde leeftijd officieel niet meer samen met mannen een koers rijden. We gaan er echter vanuit dat dit gelet op de speciale insteek en de bijzondere status van Marianne Vos geen onoverkomelijk probleem zal opleveren."

Update 13:58 uur

Marianne Vos zal op 29 juli niet tussen de mannelijke wielrenners gaan fietsen in Heerlen. Hoewel ze er wel oren naar had zal ze op die dag toch gewoon tegen haar seksegenoten uit gaan komen, omdat ze al een wereldbekerwedstrijd in Zweden moet fietsen. De Nederlandse wielerunie KNWU had overigens al toestemming gegeven om Vos in Heerlen vijf rondjes mee te laten rijden met de mannen.