Amoah in beeld bij Ajax als reservespits

Olga Kroeders

Geoffrey Castillion krijgt tijdens de voorbereiding de kans om zich te laten zien bij Ajax. Mocht hij nog niet klaar zijn voor het grote werk, dan is Matthew Amoah een optie.

Dat erkende trainer Frank de Boer tegen De Telegraaf. "Amoah is de revue gepasseerd", aldus De Boer in Duitsland. "We zullen daar de komende dagen heel zorgvuldig naar kijken." Ajax wil een betrouwbare vervanger van Kolbeinn Sigthorsson, mocht Castillion het niveau nog niet aankunnen.

"Hij is ervaren, maar normaal worden er liever geen oudere spelers aangetrokken. Het is best lastig. Ik moet me afvragen wie ik in de Champions League in de spits opstel als Kolbeinn Sigthorsson geblesseerd is." Siem de Jong is ook een optie. "Precies, als ik voor Siem kies, hoeft Amoah of iemand anders niet te worden gekocht."

Een verkoop van Castillion is in ieder geval geen optie voor De Boer. "Dan spreek je over verhuur. Maar dat beslissen we alleen als dat beter voor Ajax en beter voor Geoffrey is." RKC zou in de markt zijn voor de jonge spits.