Rebekah Brooks op borgtocht vrij

Redactie

De voormalige chef van het Britse mediaconcern News International, Rebekah Brooks (43), is rond middernacht op borgtocht vrijgelaten. Dit heeft haar woordvoerder gemeld. Ze werd zondag gearresteerd in het kader van een onderzoek naar het illegaal afluisteren van telefoongesprekken en omkoping van politiemensen door medewerkers van de krant News of the World (NotW).

Ze moet zich in oktober opnieuw bij de Londense politie melden. Ze werd circa 12 uur ondervraagd. Brooks stelt niets verkeerd te hebben gedaan en heeft ontkend op de hoogte te zijn geweest van de kwalijke praktijken van medewerkers van het zondagsblad. Dat vormt de spil van het schandaal en is daarom eerder deze maand opgeheven.

Brooks ging in 1989 bij NotW werken en klom er op tot hoofdredacteur. Ze leidde The Sun van 2003 tot 2009 toen ze baas van het overkoepelende Britse concern van mediamagnaat Rupert Murdoch werd. Ze legde die functie 15 juli neer.

Zondag legde het hoofd van de politie van Londen, Paul Stephenson, zijn functie neer als gevolg van claims dat hij geld van NotW ontving.

Rebekah Brooks op borgtocht vrij
Rebekah Brooks op borgtocht vrij (Foto: ANP)