[Copa] Venezuela voor eerst in halve finale

Frank (franklop)

Venezuela is voor het eerst doorgedrongen tot de halve finale van de Copa America. Met FC Twente-speler Roberto Rosales in de basis werd in het Argentijnse San Juan een verrassende 2-1 overwinning geboekt op Chili. In de halve eindstrijd neemt Venezuela het op tegen Paraguay, dat eerder op de dag eveneens voor een stunt zorgde door Brazilië de voet dwars te zetten.

Juan Arango stond na een halfuur spelen aan de basis van de openingstreffer van Venezuela, dat bij de veertiende eerdere deelnames aan de Copa America in totaal slechts twee wedstrijden wist te winnen. De speler van Borussia Mönchengladbach stelde Oswaldo Vizcarrondo met een scherp ingedraaide vrije trap in staat om te scoren.

Na rust kwam Chili beter voor de dag en stapelden de kansen zich op. Nadat twee keer de lat succes in de weg had gestaan, maakte Humberto Suazo in de zeventigste minuut gelijk. Chili probeerde door te drukken, maar kreeg door opnieuw een vrije trap van Arango tien minuten voor tijd het deksel op de neus. Doelman Claudio Bravo kreeg de bal niet onder controle, waarna Gabriel Cichero voor de historische zege zorgde.

Nu Brazilië en Argentinië zijn uitgeschakeld gaat er dit jaar sowieso een outsider met de Copa aan de haal. Een dag voordat Venezuela en Paraguay de degens kruisen, spelen Peru en Uruguay om de andere finaleplaats.