Britse regering verdedigt banden met Murdoch

Redactie

Terwijl mediamagnaat Rupert Murdoch in paginagrote advertenties in alle landelijke Britse kranten zijn spijt betuigt voor de afluisterpraktijken bij zijn ter ziele gegane boulevardkrant News of the World, weerspreekt de Britse regering dat er sprake was van te nauwe banden met Murdochs mediaconglomeraat.

Premier David Cameron had volgens gegevens van de regering afgelopen jaar meer dan twintig vergaderingen met directeuren van de bedrijven van Murdoch. James Murdoch, de zoon van de mediamagnaat, Rebekah Brooks, directeur van News International, het bedrijf dat NotW uitgaf, en Andy Coulson, oud-hoofdredacteur van NotW en oud-woordvoerder van Cameron, waren dit jaar alledrie te gast in het landhuis van de premier.

Desondanks zei de Britse minister van buitenlandse zaken William Hague zaterdag zich 'op geen enkele' wijze te schamen voor de banden met Murdochs directeuren. 'Het hoeft geen opzien te baren dat er in een democratisch land enig contact is tussen leiders' en de media, zei Hague tegen de BBC.

"Ik schaam mij hier op geen enkele wijze voor, maar er is iets niet in de haak in dit land en dat moet worden rechtgezet", vervolgde de minister. "De premier heeft dit erkend en ik denk dat dit de correcte houding is."


Britse regering verdedigt banden met Murdoch (Foto: Novum)