Vakbond tegen 52 koopzondagen Rheden

Redactie

Vakbond CNV Vakmensen is tegen het besluit van de gemeente Rheden om 52 koopzondagen per jaar toe te staan. Dat maakte de bond vrijdag bekend.

De bond sluit zich aan bij de Stichting Tegen Verruiming en een aantal winkeliers, in de rechtszaak tegen Rheden. Volgens de drie partijen maakt de Gelderse gemeente, waaronder ook Dieren en Velp vallen, ten onrechte gebruik van de toerismebepaling in de Winkeltijdenwet om 52 koopzondagen toe te staan per jaar.

"Omdat dit landelijk de eerste procedure is na het aanscherpen van de Winkeltijdenwet, is het een lakmoesproef en doen wij graag mee om de belangen van de betrokken werknemers te behartigen", zegt een woordvoerder van CNV Vakmensen.

Leden van het CNV Vakmensen stellen prijs op hun zondagsrust, stelt de vakbond. De gemeente Rheden heeft zich echter bij haar besluit voornamelijk laten leiden door de supermarkten, die graag alle zondagen open willen.

"De kleine zelfstandige winkeliers en de ambachtelijke bedrijven zoals bakkers, slagers, kappers en hun werknemers zijn hiervan ook de dupe", aldus de woordvoerder."De gemeente Rheden moet zich realiseren dat de belangen van de ondernemers in het MKB en hun werknemers er toe doen."