De Boer: "Overwinteren in Europa"

Wessenator

Dankzij het behalen van de landstitel heeft Ajax zich direct geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Coach Frank de Boer hoopt aankomend seizoen te kunnen overwinteren in Europa en gaat wederom voor de landstitel.

"Ik wil in Europa ons eigen spel spelen. Wij gaan er niet van uit dat we de Champions League gaan winnen, maar we willen wel zover mogelijk komen. Met deze ploeg kunnen wij het veel teams lastig gaan maken," vertelde de boer op de officiële website van Ajax.

De Boer beseft zich dat clubs als FC Twente en PSV het de Amsterdammers in de Eredivisie lastig kunnen gaan maken. "Met dit team kunnen we ook kampioen worden. Maar PSV heeft ook goede aankopen gedaan en Twente blijft degelijk. Het zal lastig worden, maar ik heb er veel vertrouwen in. Wij zijn een te kloppen ploeg. Enerzijds omdat we kampioen zijn, anderzijds omdat andere clubs door de historie heen altijd al graag van Ajax willen winnen. Dat zal niet veranderen".

De Amsterdammers beschikken over een vrij jonge selectie, iets wat de komst van Theo Janssen bijzonder belangrijk maakt. "Met André Ooijer zijn dat twee ervaren jongens. Zij kunnen andere jongens sturen omdat ze over een bepaald karakter beschikken."

De training die Ajax momenteel afwerkt in Duitsland ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, verloopt tot nu toe bijzonder goed. De Boer is blij dat er een goed sfeer aanwezig is in de ploeg. "Alles is hier naar wens. Jan Vertonghen is eerder terug dan verwacht en verder hebben we weinig blessures. Alleen Derk Boerrigter heeft een kleine terugslag."