Final Fantasy Type-0 bijna klaar

Roy

Square Enix heeft aangekondigd dat Final Fantasy Type-0 voor PlayStation Portable zo goed als klaar is. Het enige wat ze nu nog hoeven te doen is finetunen en het weghalen van bugs. De game is inmiddels ruim drieëneenhalf jaar in ontwikkeling, dus wat dat betreft wordt het tijd ook.

Eén van de redenen van de lange ontwikkeling is de game The 3rd Birthday waar een deel van het team ook aan gewerkt heeft. Daarnaast is de game van GSM-game uitgegroeid naar PSP-game. We hoeven ons overigens niet druk te maken over de content van de game, zowel de lengte als de inhoud zouden ons lang genoeg bezig moeten houden.

Type-0 moet in de herfst dit jaar uitkomen in Japan en vanwege de grootte komt de game op 2 UMD-discs. Een PSN-release is hierdoor nog onzeker.

Naast deze info zijn er ook nog een aantal filmpjes verschenen met gameplay. Als eerste een filmpje waarin we een standaard gevecht kunnen bekijken.

Het volgende filmpje toont speciale, extra sterke, aanvallen.

In het derde filmpje zien we hoe het reizen door de wereld gaat, inclusief reizen per Chocobo of airship.

Tot slot een filmpje waarin we zien hoe special orders werken. Deze special orders zijn een soort achievement-systeem waarbij je extra punten krijgt voor bijvoorbeeld het verslaan van een vijand zonder schade.