Warner Bros zoekt nieuwe Harry Potter

CoJackso

Nu het laatste deel van de Harry Potter-filmreeks in première is gegaan, zoekt filmmaatschappij Warner Bros een nieuwe melkkoe. Zo heeft de studio Potter-regisseur David Yates gevraagd een filmreeks te maken over crimineel Al Capone met Tom Hardy in de hoofdrol, schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine.

De eerste film uit de serie over Al Capone is getiteld Cicero. Het verhaal concentreert zich op de beginjaren van de crimineel die bakken met geld verdiende aan het uitbaten van casino's en het illegaal stoken van alcohol tijdens de Amerikaanse drooglegging aan het begin van de twintigste eeuw. De Britse acteur Hardy, bekend van de dromenthriller Inception, wil graag in de huid kruipen van Capone. Yates, die verantwoordelijk is voor vier van de acht Potter-films, overweegt zich ook aan het project te verbinden.

Warner Bros zou Yates ook gevraagd hebben om Stephen Kings The Stand te verfilmen. The Stand gaat over een dodelijk virus dat het grootste deel van de Amerikaanse bevolking wegvaagt. De regisseur is momenteel in Los Angeles om te praten over de plannen van de studio.

Een ander groot project waar Warner Bros in overweegt te investeren is de actiefilm Fully Automatic met zanger Justin Timberlake in de hoofdrol. Het scenario ligt al een tijdje op de plank, maar de studio hoopt het te kunnen omzetten in een succesvolle politiefilm.


Warner Bros zoekt nieuwe Harry Potter (Foto: Novum)