Reinout Oerlemans vloekt en tiert op set

CoJackso

Regisseur Reinout Oerlemans pakt zijn acteurs niet met fluwelen handschoenen aan. "Hij heeft wel een paar keer gevloekt en geschreeuwd", zegt Doutzen Kroes op de set tegen Novum Nieuws. De regisseur werkt in de Belgische stad Brugge aan zijn film Nova Zembla.

De strenge woorden van Oerlemans schrikken de Friezin niet af. "Ik vind het helemaal niet erg. Ik kan hem wel aan hoor." Hoofdrolspeler Robert de Hoog mijdt het conflict met zijn regisseur niet. "We hebben wel heel erg naar elkaar staan schreeuwen af en toe." De acteur heeft ook geen problemen met de harde woorden van zijn regisseur. "Het komt de film alleen ten goede, want het ziet er waanzinnig uit."

Oerlemans maakt met Nova Zembla de eerste Nederlandse 3D-film. Het is zijn tweede film na Komt Een Vrouw Bij De Dokter uit 2009. Oerlemans erkent zijn uitbarstingen op de set. "Het was af en toe wel heel pittig." Hij vindt het nodig zijn spelers soms hard toe te spreken. "Als we gaan draaien, moet het gebeuren."

Kroes maakt in de film haar acteerdebuut en vindt dat best spannend. "Mensen zien mij als dat plaatje en als ik dan iemand anders speel kan dat misschien wel averechts werken." Ze heeft hard gewerkt om haar acteerdebuut tot een succes te maken. "Ik hoop dat ik een stukje erkenning krijg." Nova Zembla draait vanaf november in de Nederlandse bioscopen.


Reinout Oerlemans vloekt en tiert op set (Foto: Novum)