Drie verdachten drugsorganisatie opgepakt

Redactie

De politie heeft woensdag drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar een internationaal opererende drugsorganisatie. Het gaat om een 54-jarige man uit Hoofddorp en twee Amsterdammers van 54 en 55, laat het Openbaar Ministerie vrijdag weten.

Ook werd beslag gelegd op een pand in de Amsterdamse binnenstad waarin coffeeshop Route 99 is gevestigd. De Hoofddorper is de eigenaar van die coffeeshop.

De politie doorzocht woensdag twee coffeeshops op de Amsterdamse Wallen, Route 66 en Route 99. Ook werden zeven woningen en vier andere bedrijfspanden doorzocht. Daarbij werden een stroomstootwapen, administratie, computers en drie auto's in beslag genomen.

In het onderzoek naar de import van en handel in drugs legde de recherche in april in de Amsterdamse Transvaalbuurt al beslag op 1700 kilo hasj. Twee maanden later onderschepten rechercheurs nog eens 245 kilo hasj, die vermoedelijk deel uitmaakt van een grotere partij afkomstig uit Spanje.

De drie verdachten zitten vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Haarlem. Meer aanhoudingen in de zaak worden niet uitgesloten.

Het onderzoek is onderdeel van een project waarin politie, justitie, belastingdienst en de gemeente Amsterdam de zware misdaad op de Amsterdamse Wallen aanpakken.