[Tour] Riis en Contador blijven strijdbaar

Olga Kroeders

Bij Saxo Bank-Sungard gelooft men nog altijd in een vierde Tourzege voor Alberto Contador. De 28-jarige Spanjaard verloor in de eerste echte bergetappe naar Luz-Ardiden wederom tijd op zijn concurrenten en heeft bovendien nog last van zijn knie. Toch weigert ploegleider Bjarne Riis zijn kopman af te schrijven. "Je moet nooit zeggen dat het voorbij is, want het blijft wel Alberto Contador", vertelde de Deen tegen Novum Nieuws.

Contador verloor 43 seconden op dagwinnaar Samuel Sanchez. Riis heeft daar wel een verklaring voor. "Alberto voelde zich nog niet super goed. Hij heeft nog een beetje last van zijn knie. Afgezien daarvan heeft hij zich goed verdedigd." Toch realiseert Riis zich dat Contador zal moeten verbeteren om in aanmerking te komen voor de prijzen. "Als dit zo doorgaat, wordt het lastig om de Tour te winnen. Dat is duidelijk. Maar er komen nog veel bergen."

Ook Contador heeft de hoop nog niet opgegeven. "Mijn analyse is dat het resultaat goed is. Het gaat iedere dag een stukje beter. Door de valpartijen is het gevoel van mijn pedaalslag alleen nog niet zo natuurlijk."

Verrast over de strijdwijze van zijn concurrenten was 'El Pistolero' niet. Met name Fränk Schleck zocht veelvuldig de aanval. De Luxemburger is na geletruidrager Thomas Voeckler nu de best geklasseerde klassementsrenner. "Ik wist meteen dat de gebroeders Schleck om beurten zouden aanvallen. Ik besloot voorzichtig te rijden en niet teveel tijd te verliezen."